Stuc & Klusbedrijf K.J.

Stuc & Klusbedrijf K.J. heeft ook veel ervaring met vochtbestrijding. 

Vochtige en natte muren vormen een probleem. Maar al te vaak worden onze muren vochtig en nat. Een metselwerk muur zuigt vanaf maaiveldhoogte het optrekkende vocht vanuit de grond in zich op. Dit vocht kan zelfs tot meerdere meters hoogte stijgen.

Men spreekt dan van capillair optrekkend vocht. Hierdoor ontstaan vochtplekken op muren. De vochtplekken bestaan vaak uit salpeter en andere zouten.


Zouten de boosdoeners van optrekkend vocht

Dit optrekkend vocht veroorzaakt tal van schades. De zich in de bodem en het metselwerk bevindende zouten, worden door het water opgelost en verbreken daardoor de kalkverbinding van allerlei bouwstoffen. Het metselwerk verslechtert snel zodat de aanwezige verf, behang en/of stuclagen worden aangetast en losraken van de wand. Daarom is het zo belangrijk om vocht te bestrijden.

Doeltreffend vocht bestrijden

Het optrekkend vocht wordt volgens het boorgatensysteem behandeld.. Hierbij wordt de muur geïnjecteerd met een verkiezingsmiddel. Op deze wijze ontstaat een horizontale afdichting. Het oude en slechte stucwerk wordt verwijderd tot boven de vochtgrens.

Om het vocht te bestrijden wordt de muur behandeld met een zoutbindend middel. Vervolgens wordt een sulfaatbestendige afdichtmortel aangebracht. De muren worden afgewerkt met een geschikte stucpleister, zodat een langdurige sanering ontstaat.

Drainagesysteem

Om regenwater sneller af te voeren wordt de fundering aan de buitenzijde voorzien van een hoogwaardige kunststof bitumenemulsie. Daarnaast wordt een drainage in een grindbed aangebracht. Ook dit is een van de specialismen van Stuc & Klusbedrijf K.J..

Minimale overlast

Door onze professionele aanpak blijft de overlast voor u tot een minimum beperkt. Wij staan garant voor kwaliteit en vakwerk. Wij bestrijden vocht zoals het hoort, degelijk en effectief.

Kunnen wij u ook helpen met de bestrijding van vocht? Neem gewoon eens contact op.


Stuc & klusbedrijf K.J.

Aak 38

9981 EL Uithuizen

GSM 0614 480 814


NAM SCHADE


Disciplines

Stuc & Klusbedrijf K.J. gsm 0614 480 814

stucenklusbedrijfkj@ziggo.nl

Copyright © 2014. All Rights Reserved.